Scottish?

Dagen har innehållt följande:

Skotta fram stege.
Skotta av obscena mängder snö från tak A.
Skotta ännu mera snö från tak B ner på nyskottade tak A,
Skotta tak A en gång till.
Skotta fram ytterdörren, eftersom nån jävel hade skottat ner en massa snö från taket så att det såg ut som kilimanjaro var placerat framför vår ytterdörr.


nån har pillat på datorn, VEM kan

0-4ae6e55d77c76b7bd236ec9db5e3956d.png

nån har pillat på datorn, VEM kan det vara??


Next, please!

Under tiden som killklubben har varit on-offsjuka och legat febriga och kruppiga och allmänt veka, har tjejklubben klarat sig undan med bara ett litet töntigt symptom: Absurda mängder snor, jag snackar mer snor än snö på backen, har trängts i våra näsor. Mest i min förstås, eftersom Emmys är så liten.

Snor kvalificerar dessvärre inte till nåt sängliggande, inte ens till nån liten tupplur på soffan, åtminstonde inte för folk över fyra månader. Istället har det varit OS i snytningar och snörvlingar, medan killarna har legat som två utskitna päron i soffan.

Men så, lagom till helgen, hände det plötsligt: Samtilga familjemedlemmar var på benen och friska och krya. (Utom tjejnäsorna som envist fortsatte rinna.)
"Äntligen!" ropade hela familjen i kör.

Men hey! Ny vecka nya möjligheter. Idag har jag känt mig dassigare än en bajskorv i bålskålen. Jag tror minsann att det är min tur nu. Lucky me.

jag gick förbi en lekpark på hundp

48c0607d165113fa3440f05e6dcf89aa.png

jag gick förbi en lekpark på hundpromenaden idag. Det roligaste var inte toppen av det här stackars gungdjuret som stack upp ur snöhavet, utan det faktum att det var fullt av små spår av barnskor runt omkring det.


it's a party going on at Munkvägen

5cb593bf0ca360097d0b3731ec0373b3.png

it's a party going on at Munkvägen.


Vad har jag gett mig in på?

Slut amma lät ju bra.
Tyvärr verkar inte den idén vara helt etablerad hos mina bröst och min bebis. Tanken var ju att jag skulle börja med att trappa ner, och fortsätta amma på nätterna ett tag till, för smidigihets skull.

Jomenvisst. 

Tjejen som tidigare sov som en stock, med avbrott för ett mål mat framåt tidig morgon, har inatt ätit inte mindre
än fyra små slurkar vid olika tillfällen, med start redan vid midnatt.

Dessutom verkar inte brösten vara helt inbördes överens. Högerbröstet är ganska sammarbetsvilligt och sköter sig överlag bra, bortsett från några små protester i form av ömhet. Vänsterbröstet, däremot, är riktigt bångstyrigt och bråkar med mjölkstockningar, svidande smärta och annat trams.

Det här var kanske ett lite större projekt än vad jag hade tänkt mig?

Statusuppdatering

Ålder: 4 månader. Vikt:7,7 kilo. Längd: 65 cm lång. Mood: Sunshine.

Öppet brev till Brösten

Goaste tvillingmamman Jullans väl valda ord om amning kunde inte kommit med bättre timing för min del, nu får det vara färdigtuttat för unga fröken Strid, och med anledning av den kommer här ett

Öppet brev till BrÖsten.

Kära Medarbetare,

Det har varit en turbulent tid i organisationen, och med anledning av det kommer er tidsbegränsade tjänst att komprimeras till deltid med omedelbar verkan, för att inom kort upphöra helt.
Bakgrunden till detta är komplex. Bland annat har vi de senaste månaderna haft en hel del konflikter, inte minst i avdelningen Hormoner, vilken är en underfunktion till er. Hormonernas fackförbund Hormofuck har utlyst vild strejk och kräver en omedelbar omorganisation för att kunna effektivisera sitt arbete.
Detta var naturligtvis inget lätt beslut att ta, då ni har tjänat plikttroget och utfört ett mycket viktigt arbete under er tid hos oss, men för att en organisation ska kunna fungera tillfredsställande krävs att samtliga divisioner harmoniserar med varandra och har ett tätt samarbete. Så har inte varit fallet hos oss, och det är beklagligt att ni Bröst måste bli de som får ta den stora smällen då det egentligen brister i andra delar. Det finns emellertid inget utrymme för att avskeda Hormonerna i nuläget, och vi finner ingen annan utväg än den nu valda.

Som tack för trogen tjänst följer ett väl tilltaget avgångsvederlag, som gör att ni nu kan dra er tillbaka som friherrar.
Vilken miss!

Mitt favoritmorgonpar, Jenny Östergren och Anders Kraft, hade tydligen en rolig diskussion med dramatenchefen Marie-Louise Ekman imorse. Naturligtvis gällde debatten de gångna veckornas uppmärksammande av sextrakasserier på dramaten.

Jenny blir vid nåt tillfälle lite lack på svaga argument, och flikar in: "Vi har också ett yrke som är utsatt i media, men jag tar inte Anders på kuken för det."
ÅÅhh! Varför missar jag alltid alla roliga inslag?? Jag som kollar 4 av 5 morgnar.
Jag ser nu fram emot nästa gång som stackars tittarombudsmannen ska ha sin frågestund i Nyhetsmorgon, det lär ju hagla in arga pensionärssamtal.

Jenny själv tar det hela med ro, programchefen ställer sig bakom Jenny med orden "Vi lever ändå i 2010-talet, man måste få va lite spontan." Av aftonbladets läsare är ca 80% positiva till spontaniteten hos vår kära programledare, medans runt 20% satte morgonkaffet i halsen. (Jag misstänker starkt att det finns ett stort mörkertal här, nämligen samma kategori människor som orkar ringa till TITTO varje vecka och gnälla över websändningar "för alla har ju faktiskt inte en dator!")

Enda frågan som återstår är: Hur ställer sig Anders Kraft till uttalandet? Det var ju ändå hans k*k som diskuterades??Och artikeln finns här ---> AFTONBLADET  <---Här alltså.

Kli?

Melvin blev en smula förvånad idag när han hittade en strumpa i frysen.
Jo, han har en dålig ovana att kolla i frysen titt som tätt, jag vet inte riktigt vad han letar efter, men det är of topic. Det han inte vet är att det från början fanns två strumpor i frysen. Utplacerade av mig, i ett desperat försök att lindra klieriet som anfaller mina fötter nattetid.

Det har förföljt mig ett tag nu, kliandet som kan göra den fromme vansinnig. Det finns lite olika teorier om vad det kan bero på. Daniel är övertygad om att jag har fått en könssjukdom på fossingarna. "Du har fått kli" säger han. Jomen det känns ju rimligt. Sålänge inte min mans fötter har varit ute på dåligheter så är nog även mina fötter safe.

Min doktor (ooops, det där lät lyxhustru) säger istället att huden och själen hör ihop, och tror alltså att min mentala hälsa är lite på svaj? Tack för den, televerket. Doktorn.

Kvar är jag och mina fötter. Som jag ligger och kliar på om nätterna. När bebisar och barn sover fridfullt, just då jag borde ta tillfället i akt och själv få lite sömn, då sätter det igång som ett brev på posten. Ibland försöker jag vara lite desperat kreativ, och hittar på att jag kan frysa in strumpor. Kan meddela att det funkade inte. Min kroppsvärme tinade strumpan innan den hann kyla bort nåt kli. Men Melvin lär fortsätta kolla i frysen ett tag till.


Fysiklektion

Barnet: Mamma, jag vet faktiskt vad som händer med isen när den smälter.
Mamman (med viss stolthet över att sonen lär sig så mycket om moder jord): Jaså? Vad händer då?
B: Ja... ehm... Alltså, den SMÄLTER.
M: Jaha, men vet du vad isen blir till när den smälter då?
B: Ja, det vet jag också.
M: Vad blir den då?
B: Den blir... Eh... Hm. Den blir som en mjuk mossa tror jag.

Frågor på det?
har jag nämnt att Melvin går på et

0-36991fe417abfa987690ab86f05812a6.png

har jag nämnt att Melvin går på ett Italienskt dagis? Väldigt familjärt.


Hit list


5 mer eller mindre goda ursäkter att inte blogga på några dagar:

>Min bebis kissade på tangentbordet, och jag vill inte få kiss på fingrarna.
>Nån har råkat hugga ner 3g masten, så jag har ingen täckning på bredbandet.
>Jag har brutit samtliga fingrar och stukat tungan. (Oklart vad det sistnämnda har med saken att göra.)
>Jag har slagit i huvudet riktigt hårt och pratar sedan dess bara Swahili. Och det kan ju inte ni, eller hur?
>En stor läskig katt kom in och snodde min dator.


Sådär. Varsågod och välj vilken ursäkt DU tycker känns bäst, och applicera sedan på lämplig bloggare som ibland är lite för lat/upptagen/trött för att skriva på några dagar.


Doppad och klar

Kan bara lättad och kanske en smula förvånad konstatera att båda barnen skötte sig exemplariskt idag. Rätt barn såg till att bli döpt, inget barn kröp ur sitt skinn i kyrkan, inte ens nån liten olämplig sång framfördes. Det stökigaste som hände var att en brakare fyrades av under kollektinsamlingen, och det var inte ens nåt av mina barn som stod för den underhållningen. (Tack Elsa för att du muntrade upp gästerna i bakre sektionen. Synd att jag satt för långt ifrån för att själv kunna ta del av showen.) 

Samtliga närvarande gäster verkade gå ifrån tillställningen med nerverna i behåll, så även familjen Strid. Jag vill till och med dra till med att det var en mycket trevlig sammankomst.
Stort tack riktas därmed till alla som var inblandade och närvarande, tack för en mycket trevlig dag!
Ska man lägga till Amen nu eller? Jag är inte helt inkörd på det här kyrkliga tjofräset. Nä... det ska man nog inte... Eller?

Dan före dopparedan"Vadå vatten på mitt huvud? Det har du inte alls sagt nåt om morsan. De kommer ju paja frillan!"


Gud? ... Guuud..?? ...

Det vankas dop och en prälle har konsulterats och till och med besökt hemmet för dopsamtal.
Det pratades om ljus hit och kraft dit, och mamma och pappa Strid satt som två fågelholkar. Hade Gud funnits så hade han tagit tillfället i akt och parat ihop prat-prälle med quiz-Melle, bara för att se vart det skulle leda nånstans. Melvin var dock alldeles för upptagen för att prata med prästen, vilket kanske var lika bra.

Kan man inte få ett vanligt standard-dop bara? Doppa barn, amen och sen kaffe? Måste vi gå igenom hela världsbilden för att kvalificera oss eller vad är det frågan om?


Efter sig lämnade hon en skiva med psalmer som är vanliga vid dop, för föräldrarna att välja och vraka mellan.
Jag undrar om man blir ersättningsskyldig om man sliter ut den skivan?
Danne håller i alla fall fast vid Trygga Räkan, den tycker han är bra. Kanske det ja.

Emmy kommer att kläs traditionsenligt i ärvd dopklänning.
Melvin har själv bestämt sin outfit för tillställningen: Kavaj och långkalsonger.
Givet, säger jag.

Idag bjuder jag på...

Paper Planes.

Den här låten har envist klamrat sig fast på min lilla skrynkliga hjärna likt ett bråck på ett penionärsben.  

Korne: This is it.


Bajskar?

Vaknade av att Emmy hade bajsat litegrann. Av nån märklig anledning verkar blöjorna bara i undantagsfall kunna förvara de mängderna hon producerar. Jag ger er en hint: Jag fick tvätta pyjamasen.

Tur att jag hittade det här praktiska bebisbadkaret i badrummet. Har alltid undrat vad man ska ha det till, men nu vet jag.


Tankar som uppkommer under ett step up-pass

"Okej, är det nån som har några frågor innan vi kör vidare?"

Ja.. några stycken faktiskt:
1) Vad fan gör jag här?
2) Var är min taktkänsla?
3) När ni kollar på mig, pekar finger och asgarvar, är det då för att:
a) Jag ser så jävla dum ut när jag står där och vevar med armar och ben lite godtyckligt
eller
b) Att mina träningskläder är från 1999
eller kanske
c) en kombination av ovanstående?


Snacka om att va klassens mupp.

RSS 2.0