Ska jag klippa mig kanske??

ÅÅ vad jag älskar provokation! Och när provokation är som allra bäst så finns den på ett stooort välkänt och ofta ganska humorbefriat forum. Underbart roligt!! =)

http://www.familjeliv.se/Forum-9-191/m48320210.html

5 goda skäl att röra på sig efter att man har fått barn.

> Man slipper växa fast i soffan.

> Man förbränner fikat som man överkonsumerat pga alla besök man får/att man är sugen för att man ammar/andra bra anledningar man hittar på för att trycka i sig patetiska mängder fika.

> Man får komma utanför huset.

> Eventuellt kan man minska den stora oformliga massa av vävnad som nu döljer det som en gång kunde benämnas magen. Numera är det svårt att säga vad som är vad.

> Frisk luft är trevligt.

Sådärja. Här ser man ju klart och tydligt fördelarna med att röra lite på sig efter att kroppen har ändrat form fram och tillbaka som en annan barbapappa. Så hur kommer det sig då att jag inte har tagit mig ut EN enda gång hittills, trots att det nu är 12 dagar sedan Emmy gjorde entré i mitt liv? Jag har inget bra försvar. Ikväll är det jag som  Ímorgon är det jag som tar hunden på en promenad och Danne som myser med barnen i soffan. Kanske.

Förlossningen -directors cut


Okej, här hade jag inte tänkt att linda in något eller dra ner på några adjektiv, det är the true story och den gör ont.  Och är kanske lite småäcklig emellanåt. Känsliga läsare varnas.

Redan runt 9 tiden på onsdagkvällen började jag misstänka att jag hade en värk. Nån halvtimme senare kom en till, och jag förstod att det nog var på gång. (Tack tack tack Emmy för att du inte satte igång på allvar förrän efter Greys Anatomy, ett mycket viktigt inslag i mitt liv.)
Vid halv elva kommer Danne hem från jobbet och jag säger till honom att jag nog har haft några halvdana värkar, att det nog blir den 15:de i alla fall. Den 15:de, det magiska datumet då vi blev ihop, då Melvin blev tillverkad (japp, råkar ha koll på det) och då Melvin föddes. Och alltså då Emmy föddes. Är inte alls vidskeplig, men 15 börjar ändå kännas som en bra siffra.

Danne ringer sina föräldrar o säger att det nog är på gång, de kan va beredda på att komma och va barnvakt. Danne tjatar om nåt, vårt köksprojekt tror jag, och jag blir tvungen att vänligt men bestämt be honom knipa igen pajinkastet en stund för jag har faktiskt en värk här. Japp, det var alltså den första riktiga värken, och i samband med det så checkade slemproppen ut. Jag går runt och grejar lite och inser snart att värkarna faktiskt kommer varannan eller var tredje minut. Fan, nu är vi sent ute igen, som omföderska ska man ju tydligen bege sig till förlossningen när man har fem-sex minuter mellan dem. Men när man har typ två-tre minuter mellan värkarna från start då, hur är det tänkt att man ska göra då?
Ringer i alla fall till förlossningen, får prata med en halvengagerad barnmorska som inte riktigt verkar tro mig. Men som hon uttrycker det så "får jag väl komma in då om jag känner att jag behöver det". Jadu, sa jag att jag är omföderska? Och läste du i min journal att jag har en traumatisk förlossning bakom mig?
Vi åker direkt när barnvakterna anländer, och Daniel får en del skäll för sin vårdslösa bilkörning på väg in till stan, hehe. Vet ni hur ont det gör att åka i rondeller när man har en värk? Jag tvingade Daniel att stanna i rondellerna tills värken var slut.

Väl inne är det CTG som gäller. Ont ont ont gör det och tätt tätt tätt kommer värkarna, precis som med Melvin. Inte mycket tid för återhämtning mellan värkarna. Vill ha bedövning nu. Satan vad ont det gör.
Då kommer dråpslaget: Barnmorskan undersöker mig och kan inte riktigt avgöra hur öppen jag är, eftersom modermunnen är för långt bak. Men hon tror inte att det är särskilt mycket än. Fan. nu känns det hopplöst. Det gör ont ont ont, men ingenting gott verkar ju komma ur det. Hur ska jag orka detta om det gör så ont redan och jag inte hinner hämta andan mellan värkarna? Påminner så mycket om förra gången.
Jag vill inte mera, säger jag, jag vill att ni snittar. Den tappade barnmorskan yrar nåt om att "då ska vi ju lyssna fast vi kanske inte gör det men vi ska göra det ändå och vi får se hur det blir" eller nåt i den stilen, och lämnar sedan rummet. Läkaren kommer in, och deklarerar sin ståndpunkt. Enligt Daniel så här i efterhand så vill han ge det ett par timmar till, jag uppfattade det mer som att han inte alls hade några planer på att snitta mig what so ever. Fick en morfinspruta för att kunna slumra mellan värkarna tills jag var tillräckligt öppen för att få epidural, och fortsatte hänga med min kompis lustgasen.
Doften av lustgasen skickade mig förövrigt blixtsnabbt tillbaka drygt fyra år i tiden, och min första tanke efter första zippen var "ååå va nice, det känns ju som en rejäl fylla. Något jag saknat i nio månader nu."

Till slut var jag i alla fall tillräckligt öppen för att få min efterlängtade ryggbedövning. Besvikelsen blev stor när den inte tog bort smärtan helt, som den gjorde periodvis under Melvins förlossning. Resten av natten är mest som en dimma faktiskt. Man tappar tidsuppfattningen under förlossningen, och jag vet att barnmorska sa till mig nån gång att klockan var tre, varför hon nu kände sig tvungen att upplysa mig om det. Plötsligt var klockan halv 6 - 6, och värkarna började kännas annorlunda. Öppningsvärkarna var slut, och krystvärkarna tog över. Det var inte dags att aktivt krysta än, eftersom barnet inte hade sjunkit ner tillräckligt långt, men det var jävligt svårt att förmå kroppen att inte krysta.
Rätt obehaglig känsla var det, eftersom krystreflexerna är så starka att man nästan krampar, men jag kan inte säga att det gjorde särskilt ont. Nu börjar den bra delen av förlossningen. Jag vet att jag låg med ett leende på läpparna, för jag kände mig så duktig. Varje gång jag lyckades "koppla bort" en värk och låta bli att krysta, så tänkte jag "å fan va bra jag är på detta." Hehe, lite halvfull av lustgas och förbi av trötthet antar jag, men jag hade rätt roligt åt mig själv i alla fall.
Jag skrämdes rejält av tanken på vad som höll på att hända, vad det var som faktiskt skull komma ut. Lika skrämmande var det att kroppen verkade leva sitt eget liv, de krafterna man får en skymt av när under krystvärkarna är duktigt imponerande. Och skrämmande.

Klockan 7 var det dags för skiftbyte i bebisfabriken, och in kommer två helt uuuunderbara tjejer, barnmorskan Jennie och barnmorskestudenten Linda-Marie. Utan dem hade jag aldrig någonsin klarat det. De såg mig och lyssnade på mig, och gav mig den uppmuntran jag behövde för att våga ta i och faktiskt föda fram Emmy. Den aktiva krystningsfasen började klockan 7:50. Jag har aldrig tagit i så mycket i hela mitt liv, samtidigt kändes det helt omöjligt att hon faktiskt skulle kunna komma ut bara av mina krafter. Men Ut kom hon. Klockan 8:17 är hon född. Det kändes som jag vrängde ut och in på hela kroppen, en fruktansvärt obehaglig känsla. Eftersom jag satt upp såg jag henne komma ut när jag krystade sista gången. Jag trodde verkligen inte mina ögon, det såg så jävla overkligt ut, och kändes jävligt overkligt för den delen också. SÅ var hon alltså äntligen ute, och lyckan för fullkomlig. Jag undrade om jag drömde, allt kändes overkligt, och jag ville inte riktigt tro att det som nyss hade hänt faktiskt var på riktigt. Det var bara så ufo över alltihop. Men jag inser sakta men säkert att det har hänt, jag har fött henne och allt gick bra.

Nu återstod alltså att kolla igenom arbetsskadorna. Jag höll andan medan de kollade och pustade ut när de kom fram till att de skulle sy ett ynka litet stygn. Och efter att ha fött barn kan väl inget göra ont. Men SATAN vad bedövningssprutan gjorde ont!!! Själva stygnet kändes ju såklart inte, men sprutan var en mardröm.

Så summa sumarum: Är det värt det? Hell yes, det är klart att det är värt det!! Samtidigt som det är bland det värsta jag har varit med om så är det också det absolut bästa jag har varit med om. Sekunden man får upp sitt barn på magen kompenserar direkt för all smärta i hela världen.

Ska jag göra om det? Hell no, nu har jag fött en gång med akut snitt och en gång den vanliga vägen, och nästa gång, OM det skulle bli en nästa gång, så blir det planerat snitt. Nu får det va bra med barnafödande.


Rastad

Ja, det är sant. Jag är rastad. Jag lyckades idag ta mig till stan med mina två barn och Daniels syrra. Mycket trevligt. Vi var väl bara där nån timmer, men det är ändå en seger att komma utanför dörren och bevisa för sig själv att man klarar av att göra grejer trots tutt-terroristens ständiga krav på total närvaro och uppmärksamhet. i stan inhandlades det nya amningsbehåar, eftersom jag gjorde det feta misstaget att köpa amningbehå med bygel. Ajajaj i tuttarna när de blir stora som luftballonger.
Det slank även med en fantastiskt fin grovt stckad halsduk i mintgrönt, ett par örhängen och tre bodysar till Emmy. Hoppsan.

Sen begav vi oss till djuraffären för att infria Melvins löfte om att få en fisk. Två stycken blev det, och Melvin deklarerade stolt att de heter Henny och Penny. 

Frid o fröjd på Munkvägen

Större delen av dagen har fördrivits i soffan, tack vare Fåret Shaun och Loranga, Mazarin och Dartanjang. Fantastiskt bra barnprogram faktiskt. Spionbebisen, som gläntar ena ögat så fort man försöker lägga ifrån sig henne, har sovit i sin vagga under tiden som resten av familjen har sovit/kollat på tv i soffan. Sooooft. Skönt att i alla fall ett av våra barn har fattat grejen med att lata sig.
Hade förövrigt beök av två killar i tioårsåldern idag, som ville tvätta bilen eller kratta löv för att få ihop 
 pengar till nåt barnhem i Tanzania. En tia ville de ha för en tjänst. Way to go!! Glatt överraskad att det fortfarande finns kreativa ungar gav jag dem en hundring för att plocka upp äpplena i säckar och kratta löven i högar. Melvin var såklart överlycklig att ha två killar i trädgården, och han passade på att göra livet surt för dem genom att hänga efter och tjata hål i huvet på dem. Ska dubbelkolla gräsmattan i eftermiddag så det inte ligger kvar några tappade öron nånstans.


En prinsessa har anlänt

Den 15 oktober kl 8:17 kom hon. Eller kom och kom, det var inte så att hon simmade ut av sig själv om jag säger så. Men ut kom hon i alla fall. Och jag kan bara inte sluta förundras över hur man kan bli så blixtförälskad på en sekund. Jag oroade mig en smula över hur jag skulle känna inför att få upp henne på magen direkt efteråt. Melvin kunde jag inte ta emot, eftersom jag blev snittad och hade fullt upp med att fokusera på att överleva när de kom med honom. Men med Emmy var det inga tveksamheter alls: Ro hit henne kvickare än kvickt!! Och jag bara översköljdes av känslor: "Shit, jag älskar henne. Vad konstigt. Hon har gjort skitont att få ut, och jag har bara sett henne i några sekunder. Och hon ser ut som ET, och hon terroriserar mina tuttar. Men fan vad jag älskar henne."
Nu ser hon ut mer som en bebis, en sjukt söt liten tjej. Hon terroriserar mina tuttar ännu mer, men är i övrigt väldigt snäll och beskedlig. Gör inte mycket väsen av sig alls. Och har en oerhört stolt och engagerad storebror. 


Nämen hallå värkarna!

Ja, då var det igång. Nu sticker jag iväg o föder barn. Hörs sen.

Här är jag

He he.. den som trodde att ett dygns tystnad möjligtvis kunde bero på förlossning hade feeeel. Jag är här, jag är tjock, och jag är less på det.
Har fortfarande planer på att lägga ut bilder på vår husförvandling. Men har fortfarande inte hittat kamerasladden. Ska jag va helt ärlig så har jag inte letat heller. Har satt upp lampor i våra hallar istället.
Eventuellt kanske möjligtvis så letar jag sen. Och då finns en liten chans att jag tänker lägga ut några bilder. Men säker kan man aldrig vara.


Börjar surna??

Jaha, då var bäst-föredatum passerat. En liten ursäkt hade kanske varit på sin plats?! Ett litet "du förlåt, men jag kommer inte hinna i tid, jag blir lite sen men kommer så snart jag kan." Jag börjar nog tro att det är en kille som ligger därinne o skvalpar i alla fall. Hade en distinkt känsla av att vi skulle få åka in i natt. Blev smått besviken när jag vaknade och insåg att vi inte var på BB utan hemma. Med tjock mage. Fast jag känner ingen panik trots allt. Det är ju faktiskt precis just nu som är det bästa på hela graviditeten. Att gå och vänta och veta att precis när som helst nu, kanske om tio minuter, så kommer det att sätta igång. Jag gillar det, det är verkligen superspännande. Danne ser inte tjusningen i det, utan tycker mest bara att det är nervöst och stressande.

Melvin i toppform

De senaste dagarna har det formligen haglat sköna kommentarer från min 4-åriga chef.
Vi börjar på IKEA, där han efter att ha fått en och annan förmaning från en trött, jättegravid och lite stressad mamma ropar över alla hyllorna: "men mamma, jag SKA inte slarva bort mig", för att sen springa iväg och ja, slarva bort sig. Det är inte skitlätt att se en enmetersfigur bakom alla pallar med krukor och blockljus.

Nästa incident är på parkeringen, där Melvin får en till tillsägning efter att ha sprungit runt bilen. Jag förklarar för honom att han inte får springa runt bilen för han hinner ju inte kolla sig för, det kan komma en bil o köra på honom då "och så blir jag helt döööd" fyller Melvin i med skräck i blicken. Ja Melvin, och så blir du död. Det får bara inte hända hemska tanke. Det är dock inte jättelätt att behålla allvaret efter en sån kommentar.

Idag kom kanske den bästa funderingen av de alla: "Pappa får den översta handdukskroken, för han är ju längst. Mamma, du är ju kortast, så du kan ta den här i mitten. Och jag är ju jättekortast, så jag tar den här längst ner."

Ja, jag vet att jag inte har vart världens mest informativa varelse de senaste dagarna. Det beror på att 1: Jag vill ju skriva att jag är och föder barn, inte att vi har gjort om i köket.
2: Jag hittar inte kamera sladden vilket leder till 2a: att jag inte kan rapportera om hur det ser ut i köket nuförtiden, och 2b: att jag känner mig lite stressad över att hitta sladdjäveln innan det är dags att föda barn så jag kan tömma kameran.
3: Väldigt många hade blivit väldigt upprörda om jag hade deklarerat min glädje över att danskarna tog oss i fotbollen så jag slipper fanskapet i sommar.

Nu: Blåbärste.
Sen: Hitta sladdh-vetet.


INTE BEBIS ÄN.

Näääääeee. Jag har inte fött barn utan att meddela mig. Jag har bara varit jäääkligt trött, och inte riktigt haft tid att skriva. Ska snart rapportera ordentligt om vad som händer i mitt liv. Eller jag kan göra det nu förresten:

....

.......

.........

Sådär. Så innehållsrik är vardagen just nu.
Nu ska fortsätta med mitt väntande.

Vårt handikappade hem.

När man är 27 år, har bott i hus i många år, gift, snart tvåbarnsmamma, kanske man kan förväntas ha viss rutin på sitt liv, åtminstonde på de mest basic funktionerna i hemmet.
Det är så jävulusiskt frustrerande, men så är inte fallet på Munkvägen 4. Här följer en nätt lista på grejer som inte funkar hemma hos oss, men som ingen nånsin tycks vilja göra något åt:

1. Besticken. Vi äger för få. Det finns aldrig några rena. Sjukt irriterande.

2. Skorna. Den här familjen gillar skor. Jag är mamma till Sveriges fömodligen enda 4-åring som hellre går till skoaffären än till leksaksaffären. Han har två lika skointresserade föräldrar att brås på. Sen har vi Boris, som har som största intresse att bära omkring på skor. En i taget såklart. Vilket medför att man aldrig hittar sina skor, åtminstonde inte på samma ställe. Också sjukt irriterande.

3. Värmen som ingen nånsin får nån ordning på. Försöker då och då få hit nån liten rörmokare eller sotare som kan ställa en diagnos, men vi kommer liksom ingenstans.

4. Datorn, som skriver ungefär var femte tangenttryckning. Gaaah!! Det här inlägget har tagit mig nån timme nu. Det verkar iofs mest vara bloggsidan som är drabbad, men är fortfarande lika irriterande.

5. Grytskåpet. En födelsedag, för ungefär ett år sen, fick Danne för sig att han skulle önska sig nya grytor i födelsedagspresent. Av alla. Inte så genomtänkt kanske, för nu har vi ett grytskåp som är totalt jävla överfullt av grytor som verkar dansa omkring därinne såfort man stänger skåpsluckan, för när man sen öppnar igen så får man inte bara handtaget i handen (det i sig är rätt störigt det med), utan det formligen rasar ut grytor på fötterna.

6. Gräsmattan. Det finns en gräsklippare, som nu har varit trasig i ett år. Det har resulterat i naturtomt, vilket inte riktigt smälter in i omgivningen. Då och då har det dock lånats en klippare, och trädgården har sett beboelig ut igen. Men borde man inte äga en egen gräsklippare om man har en gräsmatta?

7. Okej, jag väljer en grej till att gnälla på. Jag väljer hallen. Den är pytteliten, och vi är ap-många i familjen. Snart ännu fler. Det finns en groventre, men då får man för det första ha bra tur om man ska lyckas låsa upp den kärvande dörren, och för det andra så ligger den innanför matrummet. Det blir helt fel att gå in den vägen. Hallen är alltså överfull av jackor, skor (bara singelskor eftersom Boris har gömt en i varje par) träningsväskor, hundmatskålar och hundar. Okej hund, men han är stor. Ska man ta sig igenom så får man kliva stort.

Det var dagens gnäll. Hade inte datorn krånglat så förbannat så hade det varit gårdagens gnäll, det var då inlägget påbörjades.


Fåret i pizzan

Jag måste helt stolt dela med mig av en händelse i hålornas håla, bara några mil från hålan där jag själv växte upp. Detta, mina vänner, kan bara hända i Tidaholm. (Eller ja, det skulle kanske kunna va valfri ort i Tyskland också)
Aftonbladet ínformerar idag om att en pizzeria (finns det fler än en?) i Tidaholm har fått stänga, sedan man hittat 3 levande får och spår efter ett fjärde, slaktat I KÄLLAREN på pizzerian! Ett vittne såg när 4 får leddes ner i källaren, där förövrigt även andra råvaror förvarades, och ringde polisen. Som tragiskt nog inte hann fram i tid. Ett av fåren hade redan fått offra sitt liv där i dödens källare.  

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5911814.ab

Kolla gärna extra noga på bilden, där man skymtar en vit campingstol till vänster. Vem brukar sitta där nere undrar jag i mitt stilla sinne? Joseph Fritzl?

Öka takta sista kvarta Tidaholm Tidaholm Tidaholm!

Grejer att göra när det är tråkigt

1.) Packa om den redan packade och ompackade bebisväskan. Bara för att det är så mysigt att få fingra lite på jordens sötaste bebiskläder som man har packat ner.
2.) Sätta upp taklisterna i köket.
3.) Leta upp alla skor som Boris har burit runt i huset (och i trädgårn om man har otur) och sortera dem parvis. Eller bara efter färg, men då är det jobbigare sen när man ska använda dem.
4.) Sitta och skriva meningslösa inlägg i bloggen trots att man har lovat sin man att möta honom på jobbet om en kvart.
5.) Bara för att irritera sig själv skriva ännu en rad. Kom just på att jag dessutom måste betala bilh-vetet innan jag möter upp Danne. Skit. Nu blev det stressigt.


Status: Livrädd

Näää... Nu insåg jag just att bebisen ska ut också. Och att jag förväntas delta vid den tillställningen. Fy fan. =(


AAAAaaaaj

Nån har tydligen ägnat natten åt att spetta loss mitt högerben från sitt övre fäste. (Läs röven, men sånt språk använder ju inte jag.) Det gör svinont, och känns som om benet när som helst skulle falla i backen med en duns om jag tog av mig brallorna. Som om det bara hänger kvar i huden.
Som vanligt ställer jag mig frågan: Är det för att jag ska pluppa ut en bebis snart? Ett tecken på att det är på gång? Vad vet jag. Men nu när sughelgen löper mot sitt slut så ska vi se att vi pluppar ut bebisen på en ledig dag, så att Daniels 10 pappadagar tar slut precis lagom till nästa helgpass om 3 veckor. Jarå, såklart.

Det skulle väl i och för sig förvåna mig om vi skulle få bilen lagad innan det är dags, och det får vi ju faktiskt redan imorgon. Men å andra sidan kanske de hittar följdfel så att de får behålla fanskapet nån vecka eller så. 


9 dagar kvar

Nere på ensiffrigt, nu jäklar är det nära..
Känner mig allmänt annorlunda, lite halvkasst humör och sååå trött. eventuellt därav humöret. KAN det va nåt på g??

hushandikapp

Det är nåt fel på vårt hus! Vi bor i ett ofrivilligt kollektiv tillsammans med ett glatt gäng äckliga håriga kreatur stora som mjölkpaket, som behagar dyka upp så fort man har glömt av att de finns och slappnat av en aning.
Min insektsforskande bror skulle säkert kalla dem spindlar, men jag vet i fan. Det måste va nåt skumt experiment som gått snett. Nån sjuk mutation. Finns ingen möjlighet att de kan va så stora annars. Desstuom känns de misstänksamt beräknande och strategiska. De kan hålla sig undan en vecka, tills jag är själv hemma, då jävlar poppar de upp i vertenda hörn, då anfaller de i flock. Slugt, och ont. Hu!


Fredagsmys: done.

Melvin röstade på alla låtarna. En gång på varje låt. Sen ville han ringa o rösta på pausnumret också, det som var precis innan de presenterade vinnaren. Nån gång sekunderna efter det slocknade han, hann aldrig få se vem som vann. Heavy duty att va 4 år en fredagkväll med morsan. Morsan som förresten inte borde va så jävla ball bara för att jag lyckats hålla mig vaken ett par timmar längre än Melvin för en gångs skull. Partydjuret, pinglan, nattsuddaren, kalla mig vad du vill. Jag är enormt energisk och social för tillfället. Missar inte en fest, syns överallt. "Hur gör hon?" undrar folk. Jo, det ska jag tala om för er. Hormoner. Det är the it-shit. Det och en gasig mage, en oslagbar kombination. Ni kommer aldrig att kunna bli lika heta som mig, men är varmt välkomna att försöka. Jag besvarar frågor och beundrarbrev i den mån jag hinner.

Dagens skofynd

... Nytt försök att få in bild-fanskapet...


Ajajaj i magen

Känns som att det bara är gaser, men ajajaj va ont de gör i magen idag. Inte kul. Kan ju bara hoppas att det leder till nåt bra.
Det var förövrigt exakt så illa med bilen som jag befarade. Fick ett big NO NO, INTE köra längre än från verksta´n å hem. Har fått tid för den på måndag, men det innebär fortfarande att jag står utan bil i helgen, och att det kör ihop sig lite om det skulle bli så att det blir aktuellt med nåt barnafödande. Det är långt att cykla till Ryhov, särskilt med värkar.

Gjorde ett fantastiskt skofynd medan jag väntade på att mekarna skulle ställa en diagnos på bilskrället, inget ont som inte för nåt gott med sig, som de säger. =)

Nähä... datorn verkar inte alls sugen på att ladda upp nån bild nu...
Får väl försöka få upp skorna senare.

Nu: Fredagsmys med Melvin, lilla melodifestivalen och baconsnacks.

Men vet du?

Men vet du...?! Den mest förekommande frasen i mitt liv just nu. Men vet du... + passande argument eller ifrågasättande börjar varje mening som lämnar Melvin läppar. Precis allt måste ifrågasättas, vändas och vridas på, för att se om det går att göra på Melvins sätt istället. Allt ifrån om man måste ha skor på sig när man ska gå ut till om man behöver äta middag eller om det går lika bra med tuggummi. Det mesta som är självklart för oss vanliga människor, är totalt onödigt för Melvin.

Strejk.

Asset parkerat i soffan igen. En klurig rad kvar att lägga, sen är golvet klart. Tjatmonstret har kommit hem igen. Det gick tydligen inte jaga igång förlossningen genom att ställa till ett byggkaos. Det verkar som om bilen har pajat. Får se om det kan få fart på bebisen. Vore ju lägligt om vi blir utan bil över helgen, då MÄSTE ju förlossningen komma igång.

Paus...

...i golvläggandet. Snart färdiga, och ingen bebis i sikte än. Fast igårkväll trodde jag (igen!) att det var på väg att sätta igång. Jäkligt mycket förvärkar som kändes i ryggen och kom tätt. Tänkte att min profetia om det halvgolvade köket skulle bli sann. Nu är det värsta som kan hända hittills ett 3/4golvat kök, och det är lättare att leva med.
Det vore hemskt lägligt att pluppa ut en liten bebis i helgen, när Danne ska jobba sina sugpass: 11 timmar per dag lördag och söndag, + fredagkvällen. Var tredje helg är mao heeeelt värdelös tid, och det vore fint att tajma in lite pappaledighet just de dagarna.

RSS 2.0