Kinagryta

Vill man ta en genväg så tar man en frusen wokmix av nåt slag som bas för att få lite variation på ingredienserna, men ju mer färska grönsaker desto godare.

Detta hade vi i idag:

>En stor morot, hyvlad i tunna skivor.
>Ett par nävar av nån thai-wokmix. 
>En halv squash, tärnad.
>En palsternacka. Den kommer jag nog skippa nästa gång, dock.
>Ett par nävar mandlar.
>Lite strimlat fläskkött. Det är dock lika gott med kyckling eller helt vegetariskt.
>Ett paket nudlar som först kokas och sen steks in i woken.

Skyn får man till genom att steka i rejält med olja, + lite teriakimarinad. Man kan även behöva slå på lite mer olja efter ett tag. Krydda med chili, vitlök, salt o peppar, och lite aromat eller buljong efter smak.

Saknade vattenkastanj och solrosfrön, det ska finnas med nästa gång. Har även testat tigerräkor i (såna som är råa från början), det är ett hett tips. De ska i så fall i allra sist, när de just blivit rosa är det färdigt.





Tyck nåt!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0