Religious?

Det har rått kalashysteri i vår omgivning de senaste veckorna, som idag avslutades med banrdop.
Jag får nog ta och erkänna att det är rätt underskattat att sitta i kyrkan så här innan jul. Tända ljus i hela kyrkan, en riktigt duktig kör som sjöng adventssånger och en rätt skön präst gjorde det hela till en överraskande mysig tillställning.
Till och med Melvin höll sig i skinnet i över en timme innan han rök ihop med sin pappa om ifall man fick stå och trampa på bananen som man just hade slängt ner på golvet eller inte.
Sen avslutade vår lilla ängel sitt kyrkobesök med att i ren tristess stå och slicka på kyrkbänken framför, och pappan fick tuppjuck. Varde julefrid och fred på jorden, eller i alla fall helst på Munkvägen. Amen.

Återkomsten

Vill bara göra ett litet statement här:
Vi har nu återfunnit modemet som min käre make slarvade bort (!?!) för, tja kan det vara nån vecka sen kanske. Det känns skönt att nånting nån gång ibland rättar till sig istället för att fuckas upp.

Äckliga kaniner

Men är det inte märkligt hur obehagligt det blir så fort det finns tillräckligt många djur av samma sort på tillräckligt liten yta? Jag tänker på duracellreklamen på tv. Är imponerad över att de har kunnat göra fluffiga rosa leksakskaniner till nåt så otäckt att håret reser sig i nacken. Jag hatar när  det kryllar. Tydligen oavsett VAD det kryllar av.


Bröd är nyttigt.

Johåådå, kolla på allt nyttigt/konstigt som är i det här brödet, klart att det måste va nyttigt! Vansinnigt gott är det i alla fall. Och smidigt att göra.

175 grader i 80 minuter, i en sån där brödform. Det blir nämlisch ingen deg utan en smet.

2 dl fiberhavregryn
5 dl dinkelmjöl
2 nypor salt
2 tsk bikarbonat
1 näve solrosfrön
1 dl krossade linfrön
1 dl hackad mandel
1 dl russin
1 finriven morot
4 dl yoghurt, gärna med vaniljsmak så slipper man söta brödet med honung.

Sen är det bara att röra ihop, de torra grejerna först såklart. Egentligen kan man slänga i lite vad man känner för och har hemma.
Detta, mina vänner, är bra skit!

Status på de stuckna

Ja, så hur mår vi nu då, efter gårdagens stick?

Jo, själv har jag lite ont i armen, och hade huvudvärk när jag vaknade. Är inte döende på nåt sätt, utan är glatt överraskad att det gick så smärtfritt, hade nånstans förväntat mig 45 graders feber och dödsspasmer.

Melvin hade ont i plåstret i morse, så det var han tvungen att ta bort. Efter det mår han fint.

Låååånga pappan

Melvin är grym på att ta bilder. Här, till exempel, har han tagit kort på sin nya familj, som precis kommit hem från BB. Synd bara att pappa är så lång att han inte får plats på en bild. Han var faktiskt så lång så att det gick åt tre bilder för att få med honom.


Översta delen av pappa



Mitten...


...Och nederdelen.



Förbannade skit-landsting!





"Hej mormor, det är Melvin. Jag o mamma har tagit spruta nu. Nä, jag skrek inte, men mamma skrek som sjöööön"
Obs! det är en lögn! Jag skrek inte alls.

Möjligtvis kan han ha uppfattat nån harang om systemet. Jag är inte helt imponerad över hur de här vaccinationerna har skötts. Det är ju så typiskt svenskt att det ska gå såhär jävla segt, och det är ju så frustrerande!
För det första: Varför börjar man inte med att vaccinera alla ungar, de stora smittspridarna, i skolorna och förskolorna, istället för att trycka in hela familjerna på vårdcentralen?
För det andra: Vad är det som ska ta sån jävla tid?? Om vi nu ändå har bestämt oss för en massvaccination, kan vi snabba på lite tack, så kanske man kan ha nån nytta av sprutan istället för att hela Sveriges befolkning ska behöva insjukna i influensan medans vården pillar navelludd och "inväntar vaccinleverans". Jamen vilken klassiker, att skylla på leverantören. Visste vi om att vi hade en influensa på intågande? Jaså?! Men beställ vaccin tidigare då för fan!! Och ta inte en veckas UPPEHÅLL i vaccinationerna när epidemin redan är i full gång!
Och sist ut: Vadå tis-tors 17-19? Vilket smartass trodde att det skulle fungera utan kaos, hysteri och upplopp i korridorerna? Förmodligen någon som 1) inte har varit på vårdcentralen och därmed gravt misslyckats i uppskattningen av hur stor yta det rör sig om. och 2) Gjort en rejäl felberäkning på hur många familjer det bor i kommunen där någon av familjemedlemmarna är mellan 18-30 år.

Sådärja, landstinget Jönköpings län, där fick ni er en känga. Varsågod, hoppas den smakar.



Skämskudde fram!

Jadå, det är klart jag pratar om gårdagens premiär av paradise hotel, programmet som lite överraskande gav mig följande insikter:

Jag är gammal.
Jag är pryd.
Jag är dåligt uppdaterad på lösögonfransar och läppennor.

Men...
Jag är fan rätt smart.

Detta förutsätter såklart att de 11 deltagarna utgör nån sorts norm, nåt slags genomsnitt av Sveriges unga befolkning. Let´s hope not.

Den stora besvikelsen var att snyggo-barometern höll sig förvånansvärt sval, eller ska jag kanske lägga till Jag har kass smak på listan? Jag vet inte.
Hur som helst så kanske jag nu har gett intrycket av att vilja dissa Paradise Hotel. Det får jag i så fall skylla på dålig uttrycksförmåga, självklart vill jag hissa!

Det finns ingen högre form av underhållning än socialt bortkomna människor som super bort alla hämningar och det lilla basbelopp av förstånd de har, för att sedan bjussa på "Jag är så kåt, ska vi knulla?" och "Vi kör doggy style. Det är inget som ser."
Nä, inte en enda.
Jag har inga planer på att missa en enda sändningsminut.
Jag tänker följa slaviskt.


Must haves

Måste inom snar framtid ta mig till Göteborg för att inhandla följande attiraljer tillvårt nya kök:


Spotlight som ska placeras ovanför köksön.

Ja, det är exakt vad det ser ut som: Barstol. 3 st ska inhandlas, även de till köksön.


Bäst under press?

SÅ hur har helgen som ensamstående mamma med två barn gått då?
Svar: Jag har varit produktiv som få.  Tvätten: Check. Långpromenad med hunden: Check. Plockat ur väskorna som ingen orkat ta tag i: Check. Fixat disken: Check. Jag kan göra listan lång, men inser att det inte är sååå intressant för omvärlden att få veta om min tvätt är hängd eller inte. Poängen är att jag har klarat av helgen ensam med två barn utan att hamna i ett hörn tuggandes på min egen arm och prata obegripligt på latin. Jag är kvar i mina sinnens fulla bruk, och det är nu bara 3 timmar kvar av jobbhelgen. De timmarna ska fördrivas sittandes i soffan, spelandes ett mycket konstruktivt och utvecklande tv-spel med Melvin. Jordens mognaste morsa? Check på den med. Simpson´s watch out for the Strid family.

Plötligt händer det...

.. mitt i allt elände och strul så händer det omöjliga: Vi fick på vinterdäcken innan första snön kom. Dessutom gick bilen igenom besiktningen. Jag tror det börjar vända nu.. =)

Finns det ett samband mellan ovan nämnda och att jag fjäskade mig till en plats i himlen genom att ägna gårdagen åt att städa mammas o pappas hus medan de är på Lanzarote och sippar drinkar?

Helgen ska i alla fall tillbringas somj ensamstående, eftersom Danne jobbar. Det är första gången han jobbar helg sen Emmy kom, blir intressant att se hur jag ska lösa det med två barn, jag som tyckte det var jobbigt med bara ett. Det är de här helgerna som min beundran växer inför alla ensamstående, hur fan bär de sig åt för att hålla näsan ovanför vattenytan och inte bryta ihop och få tuppjuck varenda dag?? DET är imponerande!

Det ligger en grå sörja över hela dagen

Ibland undrar jag om det är nåt fel på min aura, om jag hamnat snett i kast-systemet eller om jag var en riktigt elak typ i mitt förra liv och nu får betala igen för mina upptåg.
Nåt är det som är snett i alla fall, all skit kommer samtidigt. Det verkar i och för sig snarare va nåt glapp nånstans, eftersom det bara är vissa dagar som är sådär irriterande fulla av motgångar och fanskap.

Jag jagar någon som kan laga pann-hvetet. Det är nåt fel, men ingen vill ta i det. Varje gubbe som är här påpekar dessutom ett nytt fel för oss. Alla verkar ha sin egen teori, men ingen vill ta i skiten. Rörmokarn säger att installatören har tabbat sig, sotarn säger att det verkar va nåt fel på cirkulationssystemet, medan reperatören tycker att allt är brännarens fel.

GGGAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH!!!!!

Det bor två barn här som gärna vill ha varmt inne i vinter.  


Va e de frågan om???

Kan någon vänlig själ tala om för mig varför hela familjen familjen har varit vakna sedan klockan 4 inatt? Emmy tog till och med ett försprång och vaknade 03.15. Vilket ärhelt normalt för henne, det som inte är normalt är att hon inte somnade om, utan var världens piggaste lilla tjej.

Nu: Gott snusande liten tjej, nöjd och glad. Trött och sur fyraåring, som tycker att hela världen (dvs jag och hans pappa) konspirerar mot honom. Inte så nöjd, och inte speciellt glad heller. Rätt så bittra föräldrar som ser lite suddigt och undrar vad som hände?

Kinagryta

Vill man ta en genväg så tar man en frusen wokmix av nåt slag som bas för att få lite variation på ingredienserna, men ju mer färska grönsaker desto godare.

Detta hade vi i idag:

>En stor morot, hyvlad i tunna skivor.
>Ett par nävar av nån thai-wokmix. 
>En halv squash, tärnad.
>En palsternacka. Den kommer jag nog skippa nästa gång, dock.
>Ett par nävar mandlar.
>Lite strimlat fläskkött. Det är dock lika gott med kyckling eller helt vegetariskt.
>Ett paket nudlar som först kokas och sen steks in i woken.

Skyn får man till genom att steka i rejält med olja, + lite teriakimarinad. Man kan även behöva slå på lite mer olja efter ett tag. Krydda med chili, vitlök, salt o peppar, och lite aromat eller buljong efter smak.

Saknade vattenkastanj och solrosfrön, det ska finnas med nästa gång. Har även testat tigerräkor i (såna som är råa från början), det är ett hett tips. De ska i så fall i allra sist, när de just blivit rosa är det färdigt.

Förbannade polislåt

Här är låten som har suttit fast i min skalle i över en vecka nu.
Mest störigt är att jag inte kan den, så jag kan inte ens nynna den vettigt, utan får ett tuppjuck på mig själv för att jag hittar på egen text, vilket är ett av det mest irriterande drag som finns.

http://www.youtube.com/watch?v=l_jjqumDcKw

Vet att det hade varit mycket snyggare att lägga klippet här på bloggen, men jag vet fan inte hur man gör.

Emmy-Pemmy

39416cefa5e7fc95dcf803f98e3eb7d6.png

Kolla varifrån!

Emmy-Pemmy


Goaste morotssoppan. Tack, Sofia!

Den är så löjligt lätt, och så sanslöst god!

>Riv lite morötter, kanske 5 stora. Om du vill kan du redan nu mixa dem också.
>Bryn morötterna. Själv gillar jag att va nyttig, och väljer därför rapsolja att bryna dem i.
>Koka upp någon liter grönsaksbuljong.
>I med morötterna i buljongen.
>I med en tub räkost.
Låt koka ihop en stund.
>Krydda med cayennepeppar.

Servera med vitlöksbröd.

Jag är övertygad om att denna soppan även funkar utmärkt som bas för skaldjurssoppa. Lite kräftstjärtar på toppen kanske??

Snark snark snark

Bebis sover på bröstet. Mamman själv sitter i soffan o spelar ett jävligt opedagogiskt men roligt tvspel (Simpsons) med 4-åringen. Lagom aktivitetsnivå en måndageftermiddag.

Dagens diskussion...

... har pågått mer eller mindre hela dagen och har handlat om huruvida man kan bada i kallvatten eller inte. När man är fyra år är det heeelt onödigt att ha varmt vatten i badkaret. Dessutom kan du ju laga varmvattnet, mamma.

Själv har man lekt rörmokare mer eller mindre hela dagen, och jag kan meddela att det underlättar inte att pannrummet finns i källaren på ett gårdshus, och att man är ensam hemma med en fyraåring och en treveckors bebís, samt att man vet att man eventuellt fuckade upp allt ännu mer sist man lyckades smita ner till pannrummet, eftersom överhettningsskyddet gick igång då och att man därför inte vet om pannan fortfarande brinner eller om det inom någon timme även kommer att saknas värme i huset, som om inte varmvattenbristen var illa nog.

Lägg till en ständigt pågående diskussion med fyraåringen om att han vill bada, det minskar inte direkt ångesten över att jag inte fattar vad som är fel med varmvattenberedaren och att jag måste hitta på nåt sätt att komma ner till pannan igen för att försöka fixa det.

HUR FAN BLEV DET SÅ HÄR?? VARFÖR ÄR JAG PLÖTSLIGT RÖRMOKARE NU OCKSÅ???

Just det. För att jag bor i ett handikappat hus ja. Regel nummer ett på Munkvägen: ingenting fungerar av sig självt. Och skulle det någon gång fungera, så är det förmodligen för att det finns ett större, dolt, bakomliggande fel som snart kommer att uppenbara sig.

Glada (och kanske lite naiva) amatör-snickaren.

Inget kan få mig att känna mig så lyckad som att se hur totalt kapitalt somliga andra har misslyckats. Jag pratar Arga Snickaren. Vårt amatörbygge till husrenovering framstår som lika välorganiserat som pedantiskt perfekt i jämförelse med de stackars självdestruktiva satar som ställer upp på att få höra sanningen av den Arga Snickaren. 
De stackars gröningar som av nån anledning låtit det gå så långt att de desperat hänger ut sig själva på bästa sändningstid för att få hjälp att komma ur ekorrhjulet de hamnat i.
De har en gemensam nämnare, dessa människor. Och det är inte bara att de ställer upp på de mest förnedrande former som finns att framskaffa av förnedringstv. Om du kallar det lyxfällan eller Arga Snickaren spelar mindre roll. Det är samma skit fast olika namn. Och det som utmärker människorna, deras kännetecken, är att de totalt saknar självrespekt. Eller ska jag kalla det stolthet? Jag har svårt att bestämma mig för om jag ska beundra dem eller tycka synd om dem. De står där, helt nakna, och står för sitt misslyckande, blir utskällda i i tv för något som egentligen bara angår dem själva. De fläker ut hela sitt stora öppna illaluktande sår av klantighet för allmän beskådan, "Här är vi, kom o kolla på vår dumhet, döm oss, snacka lite skit om oss på fikarasten om ni vill. Ni kan till och med få klämma lite." Är det brist på intelligens eller besitter de här människorna nån sorts självdistans som jag är så långt ifrån att jag inte ens kan förstå den??
De får mig att vilja duscha kallt i fosterställning. Men jag kan inte sluta titta.


Extreme home make over. Minus extreme.

Håll i hatten gott folk, här kommer bildbevisen. På det som blev för typ 3 månader sen, jag vet, men för att va mig är det fan rätt snabbt jobbat att få ut bilderna nu.



Trappan är numera vit och fin. Den lilla väggsnutten som ni ser mellan trappan och vardagsrummet är allt som finns kvar, här var det alltså tidigare en hel vägg med dörr in till det sovrum som numera är husets vardagsrum. Ja, ni fattar säkert.



Vardagsrummet. Här har vi alltså dragit ner en vägg och gjort ett stort rum av det som tidigare var en korridor och ett sovrum, målat taket, bytt golv och tapetserat. Som ni ser är vi i akut behov av ett nytt soffbord, en ny tv-bänk och en väggupphängning till tvn. Nä, okej, det sistanämnda kanske ni inte ser, men det är vi i alla fall.
Synd bara att vi istället har påbörjat köksprojektet, och att vartenda öre av vår feta föräldrapenning/personlig assistent-inkomst kommer att läggas på köksluckor och blandare istället för nya möbler.




Sovrummet. Eller en vägg av sovrummet i alla fall, men visst är den snygg? Satan vilken foglossning jag hade efter att envist ha tapetserat sovrummet på egen hand medan Danne jobbade och Melvin sov. Men det blev i alla fall klart i tid. Sovrummet var tidigare två små rum, så här har vi rivit en vägg, satt igen en dörr, tapetserat, målat taken och bytt golv.

Garderobsdörrarna i sovrummet har fått samma tapet som fondväggen fast inverterade färger.

Och det var nog allt jag tänkte dela med mig av tills vidare mina vänner. Kolla noga, man vet aldrig när jag tänker få infallet att ladda upp bilder igen.


Radarpar

Carola Snällaglömmiginte Häggqvist gör duett med Hank von Helvete. Snacka om missmatch. Silent Night blir det tydligen, men då har jag en enda liten fråga: Blir det äkta Turbonegro-manér, eller ska vi köra den kristna mjukis-stilen? Har svårt att se hur de två ska kunna mötas, men ser med spänning fram emot resultatet, och konstaterar därmed att den uppmärksamhetskåta lyckades: Vi glömde henne inte denna gången heller. På ett litet tag i alla fall.

Ullared, I miss you!

Har insett att den årliga Ullaredsresan är rejält inställd tack vare bebisleverans. För att dämpa min sorg och åtminstonde få en liten aptitretare zappade jag över på femman och dokun "Ullared" igår kväll. Mina franska nerver! Anna Ankas shoppingbeteende framstod som sunt i jämförelse med somliga Ullaredshamstrar, och jag fick väl även lite perspektiv på min egen spara-logik när detkom mer till lågprishandel. Jag ska villigt erkänna att jag finns där vid fryspåsarna för 6:95. Att jag passar på. Och att jag sen står där, utanför kassorna och ser ut som en guldfisk som kippar efter luft (nä, de gör väl egentligen inte det va? Kippar efter luft alltså, för de har ju gälar?!)och undrar hur kvittot kunde bli så långt och plånboken så lätt.
Men hur det än är med det, så är det en så skööön tillfredsställelse att få frossa i billiga skålar och barnkläder. Att fynda. Me like!
Det enda jag ångrar bittert varje gång är just fryspåsarna. Och maskindiskmedlet. Och schampot. Och så vidare, ni fattar vart jag vill komma. En massa nödvändigheter som inte alls är nödvändigt att köpa just i Ullared egentligen och som fyller kundvagnen istället för att ge plats åt mina julgrejer/skålar/fodrade små regnbrallor i glada färger. De har fryspåsar på ÖB också, om man nu inte vill köpa dyra deluxpåsar på IcaMaxi.   
Så min plan B för att lindra min Ullaredslängtan är helt sonika en tripp till ÖB. Snarast.

Växtvärk

Hur är det ens möjligt, att en liten halvmetersfigur kan växa fyra centimeter på två veckor?? Det är ju 8%, det är som att jag skulle växa 14 cm på två veckor, helt sjukt!!
Det är inte bara på längden hon har vuxit, de små skrynkliga händerna är numera väl utfyllda av gosigt bebishull. På två veckor har hon gått upp 8 hekto, dvs 20 % av sin vikt. Och nej, jag tänker inte dra samma parallell till mig själv som jag gjorde med längden. Det är inte relevant, ni ser väl själva att 20 % är mycket?!

Projektet hus-make over går sakta men säkert framåt. Nya luckor är nu beställda, det kommer bli supernice! =) Vi har dock fortfarande svårt att bestämma oss för om vi ska ha svarta eller rostfria vitvaror.

RSS 2.0