Emmy, kom o ät din middag nu!

Nedräkningen har börjat. När hon är 4 månader, dvs om två veckor, kan hon få börja smaka på lite vanlig mat.

Jag kommer ihåg att gröt var hårdvaluta när Melvin var liten. Han gjorde vad som helst för att komma över en portion. Till och med fjäskade medatt sova hela nätter och sånt.

Utdrag ifrån Livsmedelsverkets rekommendationer om mat för spädbarn:

"När barnet börjar med puréer, ofta vid sex månaders ålder, ska man inte salta maten. Även om man själv uppfattar maten som smaklös är den inte smaklös för barnet, som ju inte har vants vid salt. Var också försiktig med färdigmat, som inte är gjord speciellt för barn, till barn under ett år. Exempelvis frukostflingor innehåller ofta mycket salt."

Fan också, jag som hade tänkt bjuda Emmy på en tallrik med flingor och mjölk till frukost. Nu får jag tänka ut nåt annat. Egg & Bacon kanske??





Tyck nåt!
Postat av: Emelie

Vill inte vara nedlåtande men här fjäskas inte för gröt, välling eller pure´... Här duger bara mammas bröst. Inte ens bröstmjölk i flaska passar lilla tjejen så vi får truga o kämpa. Men skam den som ger sig. Mamma vill ju kunna vara Emelie lite ibland oxå!

Lycka till o hoppas att Emmy är lik sin bror :0)

2010-01-30 @ 15:08:09
Postat av: Fia

Oh, du tänker att de kanske kan va olika? Du är inne på barn-är-inga-robotar-utan-tenderar-att-göra-lite-som-de-själva-känner-för -spåret?

Shit, du kan ha en poäng där.

Nu funderar jag febrilt på en plan B. Kan man ge dem glass i gröten kanske? Är det salt i glass? ;)

2010-01-30 @ 21:30:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0