Falafel

1 burk kikärter
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 tsk spiskummin
2 krm Sambal Oelek eller Harissa
½ dl hackad bladpersilja
2 msk majsstärkelse
Ett par klickar riktigt smör att bryna löken i.
En skvätt rapsolja i smeten.

Skölj kikärterna.
Hacka löken o pressa i vitlök. Mjuka upp lite i stekpannan i smör.
Kör kikärterna i mixer.
Mixa i resten av ingredienserna i den ordning de står. Det ska bli som en smet. Inte helt slät utan lite grynig.
Gör bullar, som köttbullar. Stek i ordentligt med rapsolja. Egentligen ska man ju fritera dem, men det blir lika gott att steka, och jävligt mycket nyttigare. Använder man dessutom bra olja kan man ju sen mumsa i sig med gott samvete.

Servera med en god kall sås, typ kebabsås, massor av grönsaker och mjuka tacobröd eller ris.





Tyck nåt!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0