Falafel
1 burk kikärter
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 tsk spiskummin
2 krm Sambal Oelek eller Harissa
½ dl hackad bladpersilja
2 msk majsstärkelse
Ett par klickar riktigt smör att bryna löken i.
En skvätt rapsolja i smeten.
Skölj kikärterna.
Hacka löken o pressa i vitlök. Mjuka upp lite i stekpannan i smör.
Kör kikärterna i mixer.
Mixa i resten av ingredienserna i den ordning de står. Det ska bli som en smet. Inte helt slät utan lite grynig.
Gör bullar, som köttbullar. Stek i ordentligt med rapsolja. Egentligen ska man ju fritera dem, men det blir lika gott att steka, och jävligt mycket nyttigare. Använder man dessutom bra olja kan man ju sen mumsa i sig med gott samvete.
Servera med en god kall sås, typ kebabsås, massor av grönsaker och mjuka tacobröd eller ris.
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
1 tsk spiskummin
2 krm Sambal Oelek eller Harissa
½ dl hackad bladpersilja
2 msk majsstärkelse
Ett par klickar riktigt smör att bryna löken i.
En skvätt rapsolja i smeten.
Skölj kikärterna.
Hacka löken o pressa i vitlök. Mjuka upp lite i stekpannan i smör.
Kör kikärterna i mixer.
Mixa i resten av ingredienserna i den ordning de står. Det ska bli som en smet. Inte helt slät utan lite grynig.
Gör bullar, som köttbullar. Stek i ordentligt med rapsolja. Egentligen ska man ju fritera dem, men det blir lika gott att steka, och jävligt mycket nyttigare. Använder man dessutom bra olja kan man ju sen mumsa i sig med gott samvete.
Servera med en god kall sås, typ kebabsås, massor av grönsaker och mjuka tacobröd eller ris.
Tyck nåt!
Trackback